Käyttämäsi selain on vanhentunut. Päivitäthän selaimesi uusimpaaan versioon käyttääksesi sivustoa.

Työntömastotrukit

Nopea käsittely ahtaissa korkeahyllyvarastoissa
Linde R14 – R17 X -työntömastotrukit korkeahyllyvarastoissa

Monipuolinen, tehokas ja turvallinen varastotyökalu

Kuormien käsittely varastoissa vaatii erilaisia ohjausliikkeitä, usein ahtaissa paikoissa ja korkeilla hyllyillä. Linden työntömastotrukit on räätälöity näihin olosuhteisiin, ja ne mahdollistavat erittäin tehokkaan käsittelyn korkeahyllyvarastoissa. Niiden loistava ohjattavuus, erityisnäyttö ja avustinjärjestelmät auttavat kuljettajaa suorittamaan käsittelyn nopeasti ja turvallisesti. Ne muun muassa säätävät nosto- ja ajonopeutta automaattisesti ja kompensoivat tietyissä malleissa maston heiluntaa.

Ohjaamot ja mastot on suunniteltu varmistamaan kattava näkyvyys kaikkiin suuntiin. Lisäksi ohjaamo ja ohjauselementit on kehitetty sopimaan kuljettajan ergonomisiin tarpeisiin. Esimerkkejä tästä ovat käsinojaan integroitu Linde Load Control ja tärinältä suojattu ohjaamo, jotka vähentävät väsymystä työssä. Lisävarusteet, kuten panssaroitu panoraamakattolasi, parantavat kuljettajan turvallisuutta kapeilla käytävillä ja kuormien käsittelyssä korkealla.

Kaikkien mallien huolto on kustannustehokasta vähähuoltoisten osien ja pitkien huoltovälien ansiosta. Yritykset voivat valita vaatimuksiinsa sopivan trukin laajasta tuotevalikoimasta. Mallista riippuen on saatavilla jopa 14 metriin yltäviä mastoja 2,5 tonnin nostokapasiteetilla.

Huippuhyödylliset avustinjärjestelmät

Kapeissa korkeahyllyvarastoissa näkyvyys ja liikkumatila ovat usein rajallisia. Linden työntömastotrukit auttavat kuljettajaa erinäisillä näytöillä ja avustinjärjestelmillä. Tämä tekee kuormien käsittelystä turvallisempaa ja tehokkaampaa. Esimerkiksi Linde Curve Assist -avustinjärjestelmä säätää nopeutta automaattisesti mutkissa. Näytöiltä voidaan tarkistaa kuorman paino ja nostokorkeus, jotta kuljettaja saa tarvitsemansa tiedot kuormien turvallista kuljetusta ja pinoamista varten samalla, kun työsyklit pysyvät nopeina. Turvallisuutta ja tehokkuutta parantavat myös automaattiset nostotoiminnot, kuten päätepisteen vaimennus ja korkeussidonnainen ajonopeus. Näin ollen Linden työntömastotrukit ovat turvallisia ja nopeita ohjata myös ahtaissa tiloissa ja käsittelyolosuhteissa varastoissa.

Kaksi Linden työntömastotrukkia käytössä hyllyn luona

Parempi näkyvyys parantaa turvallisuutta

Kuormien ja ympäröivän alueen esteetön näkyvyys on trukin turvallisen käytön perusedellytys. Jotta tämä voidaan varmistaa myös ahtaissa paikoissa, Linde on suunnitellut työntömastotrukit tarjoamaan optimaalisen näkyvyyden asianmukaisilla varusteilla. Esimerkiksi R14 – R17 X -tuotesarjan trukkien näkökenttä pystyttiin kaksinkertaistamaan uuden mastokonseptin ansiosta. Lisävarusteena saatava panssaroitu kattolasi mahdollistaa trukin katon läpi katsomisen samalla, kun varmistetaan maksimaalinen turvallisuus. Saatavilla on myös valinnainen mastokamera käsittelyolosuhteisiin, joissa on erityisen huono näkyvyys.

Parempi turvallisuus

The Innovative Rack Protection System

The Linde Rack Protection Sensor automatically slows down the truck when approaching racks and prevents collisions and damage.

Lisätietoja

Linde Multifunction Lever

The Linde Multifunction Lever is a new human machine interface that integrates all operating functions and ensures the best possible ergonomics and optimum ease of use.

Lisätietoja

Mukava käyttö

Ergonominen työasema helpottaa trukkikuljettajien päivittäisiä töitä, parantaa tehokkuutta ja vähentää väsymystä. Linden trukit onkin suunniteltu ergonomiset tarpeet huomioiden aina mahdollisimman matalista sisäänpääsyn astumiskorkeuksista tärinältä suojattuun runkoon ja kuljettajan painoon soveltuvaan istuimen pehmustetyynyyn (R14 – R20 G -tuotesarja). Linden insinöörit ovat myös pystyneet optimoimaan trukissa käytettävissä olevan tilan innovatiivisella suunnittelulla. Lisäksi monet ohjauselementit ja istuin voidaan säätää sopimaan kuljettajan yksilöllisiin tarpeisiin.

Nopeat työsyklit ja tehokkaat ohjausliikkeet

Pienilläkin aikasäästöillä on suuret vaikutukset erityisesti toistuvissa prosesseissa. Siksi Linden työntömastotrukeissa on erityisominaisuuksia, kuten säädettävä ohjaus. Tämä mahdollistaa ohjausvastuksen räätälöinnin kuljettajan tottumuksiin ja tilanteen vaatimuksiin. Kahden polkimen ohjaus mahdollistaa suunnan nopean muutoksen vaihtamatta jalkojen paikkaa. Suojausominaisuudet, kuten nopeuden automaattinen säätö käännöksissä sekä avustintoiminnot, kuten sivusiirtolaitteen keskitys ja haarukoiden vaakasuuntainen säätö, tukevat nopeita työsyklejä.

Linden työntömastotrukin kahden polkimen ohjaus

Toiminta korkeissa varastoissa

Logistiikka-alueet ovat kalliita. Tämä selittää osaltaan sitä, miksi varastoissa käytetään entistä korkeampia hyllyjä. Seurauksena suuremmalla nostokorkeudella varustettujen trukkien kysyntä on kasvanut.

Viime vuosikymmenen aikana yli kahdeksan metrin mastokorkeudella varustetut työntömastotrukit ovat yleistyneet huomattavasti, ja edes 13 metrin korkeus ei ole enää harvinaisuus. Nostokorkeuksien kasvu on myös lisännyt vaatimuksia trukkien kuljettajille, koska he joutuvat kohtaamaan suurempaa maston heiluntaa ja rajallista näkyvyyttä. Linde on kehittänyt tämän trendin sekä siihen liittyvien kuljettajan ja työntömastotrukin haasteiden myötä uusia ominaisuuksia, kuten maston heiluntaa kompensoiva Dynamic Mast Control, näkyvyyttä parantavat optimoinnit ja kuormanäytöt.

Viisi suorituskykytekijää

Tehokkuus

Useat avustinjärjestelmät auttavat kuljettajaa käsittelemään kuormia nopeasti myös korkealla.

Turvallisuus

Näköä optimoivat osat tarjoavat kuljettajille ihanteellisen panoraamanäkymän. Lisävarusteet, kuten olkapääsuojus, vähentävät onnettomuusriskiä ahtaissa paikoissa.

Mukavuus

Ohjaamon kaikkia osia voidaan säätää kuljettajaa varten. Tärinältä suojattu kuljettajan työasema vähentää työväsymystä.

Kustannustehokkuus

Erityisvaatimuksiin sovitetut mukautetut ratkaisut varmistavat, että trukkeja voidaan käyttää hyvin kustannustehokkaasti esimerkiksi, kun käsitellään kookkaita kuormia.

Luotettavuus

Trukin luotettavuutta parantavat 1 000 käyttötunnin huoltovälit. Alhainen huoltotarve ja helppopääsyiset osat helpottavat huoltoa ja vähentävät käyttökatkoksia.

Trukit kaikenlaisiin vaatimuksiin

Eri toimialoilla ja yrityksillä on omat erityisvaatimuksensa trukeille. Siksi tarjoamme työntömastotrukkeja eri käyttötarkoituksiin, kuten suurten kuormien kuljettamiseen ja lavojen pinoamiseen. Työntömastotrukkeja tarjotaan tuotesarjoina, joissa on tarvittavat kuormauskapasiteetit ja nostokorkeudet. Lisäksi yritykset voivat valita laajasta lisävarustevalikoimasta esimerkiksi yhteensopivuuden kylmävarastojen kanssa, vedolta suojaavan oven tai lämmitetyn istuimen ulkokäyttöön ja 360 asteen käännettävyyden ahtaita paikkoja varten.