Käyttämäsi selain on vanhentunut. Päivitäthän selaimesi uusimpaaan versioon käyttääksesi sivustoa.

Vastapainotrukki

Ykkösvalinta
Linde Material Handlingin vastapainotrukit ovat ykkösvalinta sisälogistiikkaan.

Vastapainotrukki on ykkösvalinta sisälogistiikkaan. Nämä monipuoliset ja tehokkaat trukit ovat ihanteellisia tavaroiden käsittelyyn varastoissa, tuotantopaikoissa ja ulkotiloissa.

Linde Material Handling on tarjonnut juuri sopivia vastapainotrukkeja kaikenlaisia käyttötarkoituksia varten yli 60 vuoden ajan. Linden laajaan trukkivalikoimaan kuuluu 77 sarjaa, jopa 382 mallivarianttia ja yli 10 000 lisävarustevaihtoehtoa. Linden kaikkien tuotteiden pääperiaatteisiin kuuluvat tuottavuus, turvallisuus ja ergonomia.

Vastapainotrukki: Vertailussa sähkökäyttöinen vastapainotrukki ja polttomoottoritrukki

Sähkökäyttöinen vastapainotrukki vai polttomoottoritrukki? Tämä on keskeinen kysymys kaikenlaisissa varastoissa ja tuotantolaitoksissa. Käyttötarkoitus on tärkein tekijä trukin valinnassa: sähkötrukit ovat ihanteellisia käytettäväksi varastojen sisällä niiden olemattomien pakokaasu- ja melupäästöjen ansiosta. Polttomoottoritrukkeja käytetään usein ulkona, missä on helpompi käyttää energiaa bensiinin tai dieselin muodossa. Polttomoottoritrukit ovat erittäin kestäviä, minkä ansiosta ne sietävät äärimmäisiä sääolosuhteita.

Linden sähkökäyttöiset vastapainotrukit

Linden tarjontaan kuuluu laaja valikoima sähkökäyttöisiä vastapainotrukkeja, joilla voi käsitellä 1 000–8 000 kg kuormia. Niiden voima piilee tarkkuudessa, ketteryydessä ja huippuluokan ohjattavuudessa. Linde on kehittänyt tehokkaan voimansiirtojärjestelmän, joka mahdollistaa vetovoiman erittäin responsiivisen ohjauksen kuormien nopeaa ja helppoa nostamista sekä kuljettamista varten. Kaikki Linden sähkökäyttöiset vastapainotrukkimallit ovat käyttäjäystävällisiä, ja niiden huoltovapaan kompaktin akselin ansiosta käyttäjä voi tehdä millimetrintarkkoja ohjausliikkeitä.

Lue lisää Linden sähköhaarukkatrukeista täältä.
Linde Material Handlingin E30-sähköhaarukkatrukki
Linde Material Handlingin H16-polttomoottoritrukki

Linden polttomoottoritrukit

Linden polttomoottoritrukki on toiminut tuottavuuden ja tehokkuuden standardina vuosien ajan. Polttomoottoritrukkien valikoima kattaa enimmäiskuormauskapasiteetit välillä 1,4–18 tonnia. Hydrostaattisen voimansiirron, kaksoispoljinohjauksen ja Linde Load Controlin ansiosta käyttäjä voi suorittaa kaikki nostot ja ohjausliikkeet huippuluokan tarkkuudella ja nopeudella. Tehokas voimansiirto ja älykäs ohjaus varmistavat, että polttomoottoritrukkien teho riittää aina käytössä.

Lue lisää Linden polttomoottoritrukeista täältä.
Vastapainotrukkien uusi standardi: Linden H20–H35-dieselhaarukkatrukki käytössä varastossa

H20–H35: täydellisyyttä pienimpiin yksityiskohtiin asti

H20–H35-diesel- ja bensiinikäyttöinen vastapainotrukki on Linden ensimmäinen uuden sukupolven vastapainotrukki, joka asettaa uudet standardit suorituskyvylle, ergonomialle, turvallisuudelle ja yhdistettävyydelle logistiikan, turvallisuuden ja kalustonhallinnan järjestelmiin. Tämä vastapainotrukki tarjoaa parhaan ratkaisun nykypäivän ja huomisen materiaalivirtahaasteisiin. Käytössä erinomaiseksi todistettu hydrostaattinen voimansiirtojärjestelmä muodostaa trukkien teknisen perustan, joka siirtää teollisen moottorin voiman vetäviin pyöriin ja nostohydrauliikkaan ilman energian häviämistä. Kestävä rakenne mahdollistaa pitkän käyttöiän ja alhaiset huoltovaatimukset.

Rahoituksella kiinni uuteen vastapainotrukkiin

Neuvoja haarukkatrukkisi rahoitukseen

Uuden Linde-vastapainotrukin hankkijat saavat omiin tarpeisiinsa räätälöidyn rahoitusvaihtoehdon. Näin kustannukset ja hyödyt voidaan tasapainottaa täydellisesti. Uutena ostaminen ei ole ainoa vaihtoehto: Linde tarjoaa myös leasing- ja vuokravaihtoehtoja lyhyemmällekin ajalle.

Lue lisää uusien trukkien rahoitusvaihtoehdoista.

Käytetyt Linde-trukit

Erityisesti start-upit, kasvuvaiheessa olevat yritykset ja vastapainotrukkeja vaihtelevasti tarvitsevat yritykset pyrkivät täyttämään tarpeensa luotettavasti ja taloudellisesti. Linden hyväksytyt ja kunnostetut käytetyt trukit ovat tällaisiin tarpeisiin laadukas ja kustannustehokas vaihtoehto. Trukkien saumattoman käyttö- ja huoltohistorian sekä Linden palauttamisen yhteydessä suorittaman huolellisen tarkistuksen ansiosta hyväksyttyjen trukkien ohjelmaan voidaan vain parhaat laitteet.

Lue lisää Linden käytetyistä trukeista.
Linden hyväksytyn käytetyn trukin virtalukko

Vastapainotrukki lainaan: Linden vuokratrukit

Linden vuokratrukki käytössä

Monissa tilanteissa vastapainotrukin vuokraus on kustannustehokkaampi vaihtoehto kuin ostaminen, esimerkiksi kysynnän sesonkihuippujen aikana tai suuriin tapahtumiin valmistautumisessa. Linden vuokrauspalvelu ei merkitse vain kiireellisesti tarvitsemiesi trukkien ja varusteiden nopeaa toimitusta – sinulle tarjotaan myös kaikki tarvitsemasi neuvot ja joustavuus. Näin ollen yritykset voivat hyödyntää joustavia ratkaisujamme kiireisinä aikoina.

Lue lisää Linden vuokratrukeista.

Linden kalustonhallinta

Ajattele, miten paljon voidaan saada aikaan yhdellä vastapainotrukilla – ja sitten miten paljon voidaan tehdä kokonaisella kalustolla. Kustannustehokas kalustonhallinta on erittäin tärkeää. Tähän sisältyy esimerkiksi vioille alttiiden sekä täyttä kapasiteettiaan saavuttamattomien ylikuormitettujen trukkien tunnistaminen. Linde tarjoaa Connect-kalustonhallintajärjestelmällään juuri ne tiedot, jotka kalustojen ylläpitäjät tarvitsevat vastapainotrukkien tehokkaaseen käyttöön riippumatta paikasta, kaluston koosta ja siitä, onko käytössä uudet vai olemassa olevat vastapainotrukit tai muiden valmistajien laitteet.

Lue lisää Linden kalustonhallinnasta.
connect-peolpe-4284_6005_BX22

Kuinka vastapainotrukkimme toimivat

Sisälogistiikkasi tehostaminen

Vastapainotrukki on tavaroiden sisäisessä käsittelyssä ja kuljetuksessa todellinen joka paikan höylä. Linden polttomoottori- ja sähkötrukit ovat vuosikymmenten ajan tarjonneet erityisten ominaisuuksiensa ja lisävarusteidensa ansiosta luotettavaa palvelua eri toimialoilla. Linde on omistautunut tähän rooliin ja löytää oikeat trukki- ja kalustoratkaisut kaikkiin logistiikkasovelluksiin.

Vastapainotrukin rakenne

Jokaisen vastapainotrukin tärkeimmät rakenneominaisuudet ovat masto edessä ja vastapaino takana. Haarukkakelkassa on kaksi hydraulijärjestelmällä nostettavaa piikkiä, joiden etäisyyttä voidaan säätää.

Haarukkatrukin rakennekuva

1: Hihnapyörä, 2: Masto, 3: Nostoketju, 4: Haarukkakelkka, 5: Haarukka, 6: Moottorin akun paikka, 7: Vastapaino, 8: Turvakatos ja kallistussylinterit

Vastapainotrukkien käyttövoimat

Vastapainotrukin ostamisessa pelkkä hinta ei ole ratkaiseva tekijä. Tärkeitä seikkoja ovat myös käyttökustannukset, mukaan lukien energiakustannukset. Polttomoottoreiden ja lyijyakkujen ohella litiumioniakut ja polttokennot ovat entistä varteenotettavampia vaihtoehtoja. Linde Material Handling tarjoaa huippuluokan tekniikkaa ja palveluita kaikille energiajärjestelmille.

Linde tarjoaa neljää erilaista energiajärjestelmää, joista löydetään täydellinen ratkaisu kaikenlaisiin logistiikan vaatimuksiin:

Polttomoottori

Polttomoottoritrukit tarjoavat tiettyjä hyötyjä muihin järjestelmiin verrattuna: niiden korkean maavaran ansiosta ne sopivat ihanteellisesti epätasaisille ajopinnoille. Ja mikä tärkeintä, niiden moottorit ovat hyvin tehokkaita. Nämä polttomoottoritrukit ovat saatavilla Lindeltä.

Lyijyakku

Lyijyakuilla varustetut sähkökäyttöiset vastapainotrukit ovat edelleen hyvin suosittuja monivuorokäytössä, jossa voidaan vaihtaa akku ja jossa vastapainotrukkeja ei käytetä koko ajan niiden täydellä kapasiteetilla. Tämä koskee esimerkiksi vähittäismyyjiä, jotka tarvitsevat trukkeja kuormaukseen ja purkamiseen vain muutaman tunnin päivässä. Nämä sähköhaarukkatrukit ovat saatavilla Lindeltä.

Litiumioniakku

Käyttämällä Linden litiumionitekniikkaa (Li-ion) voidaan välttää kalliit ja aikaa vievät akkujen vaihdot, sillä akkua voidaan ladata taukojen aikana.

Polttokenno

Vastapainotrukit, joissa on polttokenno, voidaan täyttää vedyllä 1–3 minuutissa. Polttokennotrukkien korkean käytettävyyden ansiosta ne tarjoavat merkittäviä hyötyjä erityisesti rankoissa monivuorotoiminnoissa.

Linden vastapainotrukkien lyhyt historia

H20–H35-polttomoottoritrukeilla Linde asetti uudet alan standardit vastapainotrukeille.

2019: Polttomoottoritrukkien uusi sukupolvi

Linde asetti vastapainotrukkien uudet teolliset standardit korkean suorituskyvyn ketterillä ja verkkoon yhdistetyillä 1202-sarjan polttomoottoritrukeilla.

Linde Material Handling juhli 111 111 sähköhaarukkatrukin valmistusta.

2017: Sähkökäyttöinen vastapainotrukki numero 111 111

Linde juhli 111 111:n 386-sarjan sähkökäyttöisen vastapainotrukin valmistamista. E12- ja E20-trukit lanseerattiin vuonna 2006.

Sabine Neuß piti puheen 750 000:n asiakkaalle toimitetun Linde Material Handling -haarukkatrukin toimituksen johdosta.

2014: 750 000 vastapainotrukkia ja ensimmäinen WoMH

Linde Material Handling juhli 750 000 vastapainotrukin valmistusta. Ensimmäinen World of Material Handling (WoMH) -tapahtuma houkutteli vieraiksi yli 6 000 ammattilaista.

Linde Material Handlingin polttokennokäyttövoimalla varustettu trukki vetysäiliön luona

2009: Vastapainotrukki hybridikäyttövoimalla ja polttokennoilla

Linde esitteli ensimmäiset vaihtoehtoisella käyttövoimalla varustetut prototyypit. Linde lisäsi vuonna 2010 tarjontaansa ensimmäisenä eurooppalaisena trukkivalmistajana käyttövalmiit polttokennokäyttöiset trukit.

Trukkikuljettajat opettelivat vuoden 2005 Forklift Cup -radan Linde Material Handlingin haarukkatrukilla

2005: Trukkikuljettajien mestaruuskilpailut

Ensimmäinen Forklift Cup pidettiin. Yli 1 500 kuljettajaa osallistui ensimmäiseen trukkikuljettajien Saksan mestaruuteen.

Linde Material Handlingin 351-tuotesarjan haarukkatrukki nostaa putkia.

1985: Vastaopainotrukkien kuningas

Vastapainotrukkien vallankumous: 351-sarja. Tämä dieseltrukki asetti uudet suunnittelun ja ohjattavuuden standardit 2–3,5 tonnin kuormauskapasiteetin ”premiere-luokassa”.

Linde Material Handlingin ensimmäinen sähköhaarukkatrukki

1971: Linden ensimmäinen sähkökäyttöinen vastapainotrukki

Linden ensimmäinen sähkökäyttöinen vastapainotrukki lanseerattiin Hannoverin messuilla vuonna 1971.

Linde Material Handlingin ensimmäinen haarukkatrukki – Hubtrac

1959: Linden ensimmäinen vastapainotrukki

Linden vastapainotrukkien menestystarina alkoi vuonna 1959: Hubtrac on ensimmäinen hydrostaattisella voimansiirrolla varustettu vastapainotrukki.