Käyttämäsi selain on vanhentunut. Päivitäthän selaimesi uusimpaaan versioon käyttääksesi sivustoa.

Linden hyväksi todistetut ja innovatiiviset energiaratkaisut

Energiaa tarpeen mukaan
Linden litiumioniakkutoiminen pinontatrukki käytössä varastossa

Energiajärjestelmät kaikkiin tarpeisiin

Energiajärjestelmän valinta on entistä tärkeämpi tekijä sisälogistiikassa, ja huomiota kiinnitetään erityisesti omistuksen kokonaiskustannuksiin eli TCO:hon (Total Cost of Ownership). Näin ollen pelkkä hinta ei ole ratkaiseva tekijä. Tärkeitä seikkoja haarukkatrukin ostamisessa ovat myös käyttökustannukset, mukaan lukien energiakustannukset. Jokaisella käyttötarkoituksella on omat vaatimuksensa. Näihin sisältyvät esimerkiksi tankkauksen ja lataamisen tilantarve, energiakustannukset ja ympäristön kestävyys.

Tämän vuoksi polttomoottoreiden ja lyijyakkujen ohella litiumioniakut ja polttokennot ovat entistä varteenotettavampia vaihtoehtoja. Linde Material Handling tarjoaa uusinta tekniikkaa kaikille energiajärjestelmille sekä kattavan valikoiman malleja, neuvoja ja palveluita.

Energia Quick Check – pikaenergiatarkistus

Energia Quick Check – pikaenergiatarkistus

Mikä teknologia sopii vaatimuksiisi?

Energia Quick Check – pikaenergiatarkistus

Aloita nyt
online_check_wizard_1_hd

Mikä energiajärjestelmä on nyt eniten käytössä kalustossasi?

Polttomoottori
Lyijyakut
Litiumioniakut
Polttokennot
Takaisin
Linde_Online_Quick_Check_Frage_2

Kuinka monta laitetta kalustoosi kuuluu?

1–5 trukkia
6–20 trukkia
21–50 trukkia
Yli 50 trukkia
Takaisin
Linde_Online_Quick_Check_Frage_3

Millaisella vuoromallilla trukkejasi käytetään?

1-vuoromalli
2-vuoromalli
Monivuoromalli
Takaisin
Linde_Online_Quick_Check_Frage_9

Onko toiminnan aikana mahdollista pitää lyhyitä taukoja lataamista tai tankkaamista varten?

Enintään yksi keskeytys per vuoro
Useita ennalta ajoitettuja keskeytyksiä
Keskeytyksiä joustavasti milloin tahansa
Takaisin
Linde_Online_Quick_Check_Frage_4

Missä trukkeja käytetään?

Vain sisällä
Vain ulkona
Sisällä ja ulkona
Takaisin
Linde_Online_Quick_Check_Frage_5

Kuinka intensiivisesti trukkejasi käytetään?

Kevyt käyttö
Keskiraskas käyttö
Raskas käyttö
Takaisin
Linde_Online_Quick_Check_Frage_7

Mikä on trukkien keskimääräinen käyttöaste?

Alle 1 000 käyttötuntia vuodessa
1 000 – 2 000 käyttötuntia vuodessa
Yli 2 000 käyttötuntia vuodessa
Takaisin
Linde_Online_Quick_Check_Frage_6

Sijoittaisitko enemmän rahaa kestävämpään energiajärjestelmään?

Kyllä, kestävyys on erittäin tärkeää yrityksessäni.
Kestävyyden ja tuottavuuden on oltava tasapainossa.
Ei, tuottavuus on tärkein prioriteetti.
Takaisin
Linde_Online_Quick_Check_Frage_8

Mikä tekijä on tärkein ostopäätöksessäsi?

Alhainen alkuinvestointi
Alhaiset energiakustannukset
Optimaalinen tekninen ratkaisu yksilöllisiin vaatimuksiini
Takaisin

Energia Quick Check – pikaenergiatarkistus

Tulos
Polttomoottori (diesel, maakaasu tai nestekaasu) 0%
Lyijyakut 0%
Litiumioniakut 0%
Polttokenno 0%
Ota yhteyttä myyjään

Linden energiajärjestelmät

Polttomoottori

Trukkien korkea käytettävyys, moottoreiden tehokas suorituskyky, laaja mallivalikoima, valittavissa diesel, maakaasu tai nestekaasu.

Lyijyakut

Hyväksi todistettu energiajärjestelmä, saatavilla laaja trukkivalikoima ja akut on helppo vaihtaa.

Litiumioniakut

Lyhyt ja nopea lataus käyttöjen välissä, korkea energiatehokkuus, ei suorituskykyhävikkiä, trukkien korkea käytettävyys, huoltovapaa.

Polttokennot

Nopea tankkaus, alhaiset käyttökustannukset, turvallinen ja puhdas käsittely, pitkät huoltovälit, tilaa säästävä.

Linde Material Handlingin ajoneuvo kuljettaa tavaroita.

Polttomoottori

Korkea suorituskyky jopa 18 tonniin asti

Polttomoottorit ovat todistaneet toimivuutensa sisälogistiikassa. Linde Material Handling on vuosikymmenten ajan asettanut polttomoottoritrukkien (IC) tuottavuuden ja kustannustehokkuuden standardit. Käyttäjät voivat valita dieseltrukit tai kaasukäyttöiset neste- tai maakaasutrukit. Dieselpolttomoottoritrukkeja käytetään ulkona katettujen liiketilojen ulkopuolella, kun taas neste- ja maakaasutrukit soveltuvat myös monenlaiseen sisätilakäyttöön.

Polttomoottoritrukit tarjoavat erinäisiä hyötyjä muihin järjestelmiin nähden: niiden suuren maavaran ansiosta ne selviävät myös erittäin epätasaisista ajoalustoista. Ja mikä tärkeintä, niiden tehokkaat moottorit tekevät vaikutuksen. Niiden kuormauskapasiteetti voi olla jopa 18 tonnia ja ne sopivat raskaaseen käyttöön.

Linden haarukkatrukeissa on hiljaiset ja taloudelliset moottorit, ja niitä voi käyttää useita tunteja keskeytyksettä. Huoltovälit ovat vaikuttavan pitkiä, ja helppopääsyiset huoltomoduulit mahdollistavat nopeat huoltoprosessit.

Pumppu toimii polttomoottorin voimalla.

Hienovarainen tehopakkaus

Linde otti ensimmäisenä käyttöön hydrostaattisen voimansiirron polttomoottoritrukeissa. Siihen kuuluu polttomoottorin voimalla toimiva pumppu. Tämä pumppu siirtää voimaa öljynpaineen kautta suljetussa piirissä, joka on yhdistetty vetoakselin kahteen hydraulimoottoriin. Kuljettaja ohjaa öljyvirran määrän ja suunnan muutoksilla trukin nopeutta ja suuntaa käyttämällä Linden kahden polkimen ohjausta.

Trukin suuntaa voidaan vaihtaa yksinkertaisesti vaihtamalla poljinta. Näin tehtäessä suljettu öljypiiri jarruttaa trukkia, joten erillistä jarrujärjestelmää, kytkintä tai vaihteistoa ei tarvita. Tämän ansiosta Linden hydrostaattinen voimansiirto toimii jatkuvasti, yhdenmukaisesti ja tasaisesti. Tämä innovatiivinen voimansiirto mahdollistaa Linden polttomoottoritrukkien ketteryyden ja tehokkuuden.

Lyijyakut

Ihanteellinen vaihtoehto kevyisiin ja keskiraskaisiin käyttötarkoituksiin

Lyijyakkutoimiset sähköiset haarukkatrukit ja varastotrukit ovat edelleen hyvä vaihtoehto pienemmällä käyttöasteella. Tämä koskee esimerkiksi vähittäismyyjiä, jotka tarvitsevat trukkeja kuormaukseen ja purkamiseen vain muutaman tunnin päivässä. Polttomoottoritrukkien ja lyijyakkutoimisten sähkötrukkien investointikustannukset ovat samansuuntaiset. Lyijyakkutrukit ovat yleisesti hieman taloudellisempia huoltotarpeen suhteen, ja niitä voi käyttää myös sisällä. Tämä teknologia on todistanut toimivuutensa vuosikymmenten aikana.

Toiminnan tarkan suunnittelun mahdollistamiseksi Linden sähköisten haarukkatrukkien ja varastokäsittelylaitteiden jäljellä olevan akkuvarauksen näyttö on tarkka minuuttitasolla. Monivuorokäytössä tarvitaan yleensä akun vaihto, mutta tämä prosessi voidaan toteuttaa erityisen joustavasti Linden sähköhaarukkatrukkien viidellä varustevaihtoehdolla. Trukit voi myös tilata sisäänrakennetulla laturilla varustettuina. Koska trukin käyttötarkoitukset ovat erittäin monipuolisia, Linde tarjoaa eri akkukapasiteetteja käytön eri intensiteettejä ja kestoja varten.

Litiumioniakut

Joustavuus keskiössä

Yksi sähköajoneuvojen haasteista on varmistaa trukkien yhtäläinen käytettävyys polttomoottoriversioihin verrattuna. Litiumionitekniikka (Li-ION) on tässä avainasemassa. Se tarjoaa sähkökäyttöisille haarukka- ja varastotrukeille laajan valikoiman hyötyjä lyijyakkuihin verrattuna.

Näin voidaan välttää kalliit ja aikaa vievät akkujen vaihdot, sillä akkua voidaan ladata taukojen aikana. Litiumioniakun ja Linden laturin yhdistelmä parantaa kokonaistehokkuutta jopa 30 prosenttia lyijyakkuihin verrattuna. Tämä vähentää energiakustannuksia. Vakiojännitteen ansiosta suorituskyky ei laske edes akun varaustason laskiessa. Ja koska akkuun ei liity mitään kaasupäästöjä, lisäsijoituksia ei tarvitse tehdä akkujen latausalueisiin ja tuuletukseen.

Linden litiumioniratkaisu parantaa trukkien käytettävyyttä sekä toiminnan kustannustehokkuutta, turvallisuutta ja kestävyyttä. Se sopii yleisesti kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. Sen hyödyt erottuvat edukseen intensiivisessä käytössä, esimerkiksi monivuorotyössä, kylmävarastoinnissa ja juomateollisuudessa, kuten myös herkemmissä työympäristöissä muun muassa lääke- ja elintarviketeollisuudessa. Saatavilla on myös eri akku- ja latauskapasiteetteja, mikä mahdollistaa korkean joustavuuden.

Litiumioniakkukäyttöiset haarukka- ja varastotrukit ovat hyvä vaihtoehto päästötöntä ratkaisua etsiville yrityksille. Linde tarjoaa omistuksen kokonaiskustannusten laskentaan neuvoa antavan työkalun, jota voidaan mukauttaa eri käyttötarkoitusten pohjalta. Laskuri ehdottaa sopivinta energiapakettia asiakkaan yksilöllisen käyttötarkoituksen pohjalta.

Polttokennot

Huippunopea tankkaus

Käyttötarkoituksen vaatimusten lisäksi oikean energiajärjestelmän valintaan vaikuttavat erinäiset tekijät, kuten tankkaamisen tai latauksen tilantarve, energiakustannukset ja ympäristön kestävyys. Polttokennot muodostavat tässä mielenkiintoisen vaihtoehdon. Vedyn ja hapen reaktio johtaa polttokennossa sähkön, lämmön ja veden muodostumiseen.

Polttokennokäyttöisten haarukkatrukkien tankkaus vedyllä kestää vain yhdestä kolmeen minuuttia. Trukkien korkea käytettävyys on suuri hyöty rankassa monivuorotyössä. Siksi tämä tekniikka on kiinnostava vaihtoehto tuotantoympäristöissä ja intensiivisissä logistiikkapalveluissa. Vetytankkauksen vaatiman infrastruktuurin voi myös toteuttaa tilaa säästävällä tavalla.

Viime vuosina huomattavasti laskeneen vedyn hinnan ansiosta voidaan myös saada käyttökustannushyötyjä. Koska aikaa ei tarvitse enää käyttää akkujen vaihtamiseen ja tankkaus on nopeaa, tuloksena on parempi tuottavuus, turvallisuus ja hygienia.

Infrastruktuurivaatimukset

Käyttövaatimuksista riippuen polttokennotekniikka on jo joillekin nykypäivän yrityksille ihanteellinen energiajärjestelmä. Linde voi kehittää sopivan ratkaisukonseptin yksilöllisesti. Tehokkaan käytön varmistamiseksi on huomioitava tietyt vaatimukset, kuten kaluston koko, vetyinfrastruktuuri ja kuljettimet.