Käyttämäsi selain on vanhentunut. Päivitäthän selaimesi uusimpaaan versioon käyttääksesi sivustoa.

Vetotrukit ja kuljetustasotrukit

Ergonomiset kuljetusjärjestelmät tavaroiden siirtämiseen
Linde Material Handlingin vetotrukit ja kuljetustasotrukit

Tavaroiden siirtäminen kaikenlaisilla käyttöpaikoilla

Vetotrukit ja kuljetustasotrukit ovat osoittaneet mahdollistavansa tehokkaat siirtoprosessit hankalissa paikoissa, jotka voivat vaikeuttaa sujuvaa toimintaa ja rasittaa kuljettajaa: kapeat käytävät, pienet lastausalueet, jyrkät rampit ja epätasaiset pinnat. Linde Material Handlingin vetotrukit ja kuljetustasotrukit on suunniteltu täyttämään nämä vaatimukset ja tarjoamaan korkea tuotantokapasiteetti. Modernit ohjausjärjestelmät mahdollistavat tarkat ohjausliikkeet ja pienet kääntösäteet.

Kattavasti vaimennetut kuljettajan työpisteet vähentävät käyttäjän väsymystä työskennellessä. Lisäksi monissa trukeissa on useita jarrutusjärjestelmiä, jotka parantavat turvallisuutta kaikenlaisissa ajotilanteissa. Linde Material Handlingin vetotrukit ja kuljetustasotrukit pystyvät vetämään 3–25 tonnin kuormia. Suuret trukit erillisillä lavoilla voivat käsitellä jopa kahden tonnin kuormia.

Suuri mallivalikoima kaikenlaiseen käyttöön

Linde tarjoaa laajan valikoiman trukkeja erilaisilla ominaisuuksilla ja suorituskykyarvoilla aina pienestä kävellen ohjattavasta P20-vetotrukista suureen P250-kuljetustasotrukkiin, jonka vetokapasiteetti 25 tonnia. Mallista riippuen on tarjolla esimerkiksi erittäin kapeita vetotrukkeja, jotka sopivat ihanteellisesti hyvin kapeisiin käytäviin. Niissä on hyvä vaimennus epätasaisia ajopintoja varten, ja niiden kestävät ohjaamot parantavat turvallisuutta. Linde tarjoaa oikean mallin kaikenlaisiin kuljetustehtäviin ja käyttöpaikkoihin, mikä on tavaroiden tehokkaan kuljetuksen perusvaatimus.

Turvallisuus ensin

Erittäin raskaat kuormat, kapeat käytävät, virtaviivaiset prosessit: tämä yhdistelmä voi kasvattaa onnettomuusriskiä. Siksi Linden vetotrukit ja kuljetustasotrukit on varustettu turvateknologialla, joka suojaa luotettavasti sekä kuljettajaa että kuormaa. Otetaan esimerkiksi jarrut: monissa trukeissa on useita jarrutusjärjestelmiä erilaisiin ajotilanteisiin. Koska vetotrukki ei aina pysähdy nopeasti, jarru myös estää vetotrukkia vierimästä alaspäin ajaessa kaltevalla pinnalla. Kaksoiskädensijalla varustettu ohjaus on myös vetotrukkimallien tärkeä turvatekijä. Se on suunniteltu varmistamaan, että kuljettaja pysyy ohjattaessa aina trukin mittojen sisällä. Lisäksi kaikissa Linden vetotrukeissa ja kuljetustasotrukeissa on tukeva runko, joka suojaa kuljettajan kehoa.

Kuljettajan terveys keskiössä

Vetotrukkien ja kuljetustasotrukkien kuljettajat viettävät usein paljon aikaa trukkiensa kyydissä. Keskittymiskyvyn parantamiseksi ja väsymyksen vähentämiseksi Linde hyödyntää täysin vaimennettuja ja ergonomisia työasemia. Esimerkkinä tästä on suurten kuljetustasotrukkien ohjaamojen joustava kiinnitys. Pienemmissä vetotrukeissa on täysin jousitetut ja vaimentavilla alustamatoilla varustetut kuljetuslavat. Näin ollen voimakkaat iskut ja tärinät vaikuttavat kuljettajaan hyvin harvoin. Kaikissa trukeissa on myös ergonomisia ohjaus- ja suunnitteluominaisuuksia. Näihin kuuluvat esimerkiksi pienempien vetotrukkien helppokäyttöinen kaksoiskädensijalla varustettu ohjain sekä ohjaamollisten trukkien intuitiiviset ohjauselementit. Kuljettaja voi säätää ratin ja istuimen tarpeidensa mukaan. Trukkiin on helppo astua sisään matalan astumiskorkeuden ansiosta.

Linde Material Handlingin vetotrukit

Helpompi navigointi

Vetotrukin navigointiin vaikuttaa vahvasti kolme tärkeää tekijää: ulkoiset mitat, kääntösäde ja ohjauksen tarkkuus. Linden sähkökäyttöiset vetotrukit ovat erityisen kompakteja, mikä helpottaa kulkua kapeilla käytävillä. Tämän lisäksi vetotrukeilla ja kuljetustasotrukeilla on erityisen pienet kääntösäteet. Tämä yhdistettynä tarkkaan ja tasaiseen ohjaustehosteeseen tekee hankalista ohjausliikkeistä vaivattomampia.

Viisi suorituskykytekijää

Nopeus

Kaikki vetotrukit ja kuljetustasotrukit saavuttavat huippunopeutensa pikaisesti ja tasaisesti vetokuorman kanssa tai ilman. Korkean vetovoiman lisäksi se mahdollistaa korkean tuotantokapasiteetin.

Turvallisuus

Useissa trukeissa on erinäisiä jarrutusjärjestelmiä, jotka täydentävät toisiaan ja varmistavat turvallisuuden erilaisissa ajotilanteissa.

Kestävyys

Tukevan teräsrungon ja huoltovapaan kolmivaihemoottorin ansiosta Linden vetotrukit ovat kestäviä ja elinkaarikustannuksiltaan matalia.

Helppokäyttöisyys

Kaikissa vetotrukeissa ja kuljetustasotrukeissa on CAN-väyläliitäntä. Sen avulla asentajat voivat helposti yhdistää tietokoneensa, tarkistaa tietoja ja säätää trukkia käyttöpaikan olosuhteiden mukaan.

Terveellisyys

Ratin ja istuimen (sekä selkänojan) korkeutta voidaan säätää sopimaan tarkasti kuljettajan tarpeisiin.

Mukavuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta parantavat innovaatiot

Linde kehittää jatkuvasti kaikkia käyttövoima- ja jarrujärjestelmän osia aina ohjausyksikköön saakka. Tämä mahdollistaa innovaatioita, jotka tekevät kuljetusprosessista tehokkaamman, mukavamman ja turvallisemman. Ajo-ominaisuuksien esimerkki: P30 C- ja P50 C -vetotrukeissa ohjauskonsoli, selkänoja ja kuljettajan lava muodostavat U:n muotoisen yksikön. Näin ollen kaikki kuljettajan ja trukin väliset kosketuspisteet saavat johdonmukaisen vaimennuksen. Kuljettajaan kohdistuu harvoin mitään voimakkaampaa tärinää. Suuret kuljetustasotrukit tarjoavat myös korkean laadun tässä suhteessa, sillä ohjaamo on kiinnitetty joustaviin hydraulielementteihin. Tämä auttaa kuljettajaa keskittymään pidempään ja vähentää hänen väsymystään.

Mukautettavat vetotrukit

Linde rakentaa vetotrukkeja ja kuljetustasotrukkeja räätälöidysti. Suurille trukeille on saatavilla ohjaamot ovilla ja ilman sekä lavat lisärakenteilla ja ilman. Valitusta mallista riippuen valmistetaan aivan erilaisia trukkeja saman perusmallin pohjalta. Lisäksi saatavilla on erilaisia pyöriä, vetokiinnikkeitä, valaistusjärjestelmiä, latausliitäntöjä, IT-laitteiston kiinnitysjärjestelmiä ja paljon muuta. Valmis vetotrukkiratkaisu sopii ihanteellisesti tarkoitettuun käyttöön, jotta voidaan varmistaa tavaroiden kuljetus paikasta A paikkaan B nopeasti ja sujuvasti.