Käyttämäsi selain on vanhentunut. Päivitäthän selaimesi uusimpaaan versioon käyttääksesi sivustoa.

Logistiikkajunat

Työkalut moderniin tuotantoon
Linden logistiikkajunat tuotantohallissa

Modulaarisuus, monipuolisuus ja kustannustehokkuus

Moderni teollinen tuotanto vaatii täysin koordinoidut prosessit materiaalin kuljettamiseksi tuotantolinjoille ajallaan ja oikeassa järjestyksessä. Näin ollen valmistusprosessin materiaalivirrasta on tullut keskeinen tuottavuustekijä. Linde Material Handling tarjoaa logistiikkajunarungoilla LT10 – LT20 räätälöidyt ratkaisut asiakkaan vaatimuksiin, jotta yrityksen tiloissa voidaan toteuttaa materiaalien synkronoitu kuljetus pitkillä etäisyyksillä mahdollisimman tehokkaasti ja joustavasti. Logistiikkajunat täydentävät Linden haarukkatrukkien ja varastokäsittelylaitteiston valikoimaa. Niihin kuuluu vetotrukkeja, joita voidaan yhdistellä eri perävaunumoduuleihin kuormien kuljettamiseksi rullilla tai lavoilla. Yhden perävaunumoduulin kantama on jopa 2 000 kg, ja ne sopivat ihanteellisesti noin 150 m:n sisäisiin kuljetuksiin, sillä niillä voidaan siirtää suurempia kuormia nopeasti. Linden logistiikkajunat parantavat kustannustehokkuutta materiaalivirran standardoinnin, henkilöstön ja materiaalin paremman turvallisuuden ja monipuolisten käyttömahdollisuuksien ansiosta. Niillä voidaan kuljettaa kaikenlaisia kuormia ja tavaroita esimerkiksi lavoilla, häkkilaatikoissa tai yksittäisinä tavaroina. Linden kaikissa logistiikkajunamalleissa yhdistyvät korkea kallistuma- ja suuntausvakaus sekä pienet kääntöympyrät.

Parempi tehokkuus Linden logistiikkajunien avulla

Lähempi silmäys: Tavaroiden tehokas käsittely

Linden logistiikkajunien tärkeimpiä hyötyjä ovat nopea ja tarkka ohjattavuus sekä perävaunumoduuleiden nopeat ja monipuoliset soveltamismahdollisuudet kaikentyyppisille yrityksen tiloissa kuljetettaville tavaroille. Niiden pienten kääntöympyröiden ansiosta niitä voi käyttää myös ahtaissa paikoissa. Linden kaikkia logistiikkajunia voidaan käyttää erinäisillä kuormakehyksillä, joissa on nostotoiminto vaunujen nostamiseksi kuljetusta ja laskemiseksi purkamista varten. Tämä tekee materiaalin kuljettamisesta Linde-logistiikkajunilla tehokasta ja nopeaa, sekä lisäksi turvallisempaa ja energiatehokkaampaa verrattuna yksittäisiin kuljetusajoihin.

Monipuolinen yhdistely

Erilaiset vapaasti yhdisteltävät kuljetuskehykset sopivat erilaisten yrityksen tiloissa kuljetettavien tavaroiden nopeaan ja helppoon siirtoon. Niihin voidaan asentaa erilaisia vaunuja ja rullahyllyjä, joiden kiinnitys varmistetaan automaattisesti vakiovarustukseen kuuluvilla kuormalukituslaitteilla.

Linde Material Handlingin logistiikkajunat LT10–LT20

Turvallisuus ja ergonomia

Yksittäiset kuljetusajot voivat ruuhkauttaa tuotantoympäristöjä, jotka ovat usein ahtaita. Näin ollen Linde-logistiikkajunat ovat turvallisia kuljettajalle ja ne vähentävät sisäisiä ruuhkia. Lisäksi logistiikkajuna ajaa suoraan, eikä sitä tarvitse poistaa käytöstä tai kääntää kuorman lastaamista tai purkamista varten, mikä tarkoittaa, että tilaa tarvitaan vain vähän. Kuormat sijaitsevat kuljettajan takana ja ne kiinnitetään tukevasti niin, että kuljettaja saa kattavan näkymän ja voi keskittyä täysin ajamiseen. Koko junan kulku estetään pysäytyslaitteella, joka ei salli liikkeen aloittamista ennen kuin kaikki kuljetuskehykset on nostettu. Helpot maatasolla tapahtuvat kuormaus- ja purkuprosessit yhdistettynä mekaaniseen kuorman suojaukseen automaattisella lukituksella tekevät junalaitteistosta tehokkaan osan materiaalivirtaketjua. Vetotrukeissa on kuljettajan avustinjärjestelmä, joka rajoittaa nopeutta automaattisesti käännöksissä kaatumisten välttämiseksi. Kaikki Linde-logistiikkajunamoduulit kytketään toisiinsa ja vetotrukkiin tiedonsiirtokaapeleilla. Näin ollen kuljettaja voi käyttää kaikkien perävaunujen nostotoimintoja keskitetysti ohjaamosta. Hän näkee yhdellä silmäyksellä, onko kaikki kuljetuskehykset nostettu kuljetusta varten.

Tarkka ohjaus ja yksinkertainen käsittely

Jotta logistiikkajunia voidaan ohjata mahdollisimman tarkasti, kaikkien perävaunujen kaikki pyörät ovat käännettäviä. Tämä mahdollistaa erittäin pienet kääntöympyrät jopa neljällä perävaunulla esimerkiksi tuotantolinjojen välisissä ahtaissa tiloissa. Linde-logistiikkajunien perävaunumoduulien pyörät on asennettu kääntöakseleihin. Tämä mahdollistaa kuormien kuljetuksen minimaalisella vahingoittumisriskillä. Käyttämällä erityistä ripustinrungolla varustettua perävaunua kuljetettavat tavarat voidaan kuormata tai purkaa kummalta tahansa puolelta. Siirrettävä keskituki mahdollistaa erikokoisten kuormien monipuolisen käsittelyn. Kaikissa perävaunuissa on tarkka ja hiljainen nostomekanismi, jolla kuorma nousee sujuvasti.

Suunniteltu tulevaisuuden tarpeisiin

Linden logistiikkajunat on suunniteltu tulevaisuutta varten. Materiaalilogistiikan digitaalisten tuotantoprosessien tarkkuuden ja oikea-aikaisuuden vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Toiminta vaatii verkostoidun logistiikkakonseptin, jossa koneet, tavarat ja kuljetusjärjestelmät viestivät toistensa kanssa, jotta tavaroiden kuljetus tapahtuu mahdollisimman tehokkaasti. Tämän kehityksen seuraava vaihe on keskitetysti ohjattu, ympäri tuotantohalleja itsenäisesti liikkuva logistiikkajuna. Linden logistiikkajunissa on jo tehokkaat anturit, toimilaitteet ja ohjausjärjestelmät, joiden pohjalta voidaan ottaa käyttöön asianmukaiset ratkaisut. Linden logistiikkajunien ohjausjärjestelmä koordinoi ajokäskyt ja tarjoaa kuljettajille optimoidut reitit. Ohjelmiston koontinäytöltä voidaan katsoa kaikki tärkeät tiedot yhdellä silmäyksellä, ja sitä voi käyttää analyysien luomiseen prosessien optimointia varten.

Viisi suorituskykytekijää

Tehokkuus

Linden logistiikkajunien käyttö on kustannustehokasta, sillä niillä voidaan kuljettaa suuria materiaalimääriä. Tämä tekee niistä ihanteellisen vaihtoehdon synkronoituun tuotantoon.

Turvallisuus

Linden logistiikkajunissa on turvallisuutta parantava pysäytyslaite: junia ei voi ajaa, jos perävaunumoduulien kaikkia kuormauskehyksiä ei ole nostettu.

Kustannustehokkuus

Logistiikkajunien kantama on jopa 8 000 kg, joten niillä voidaan kuljettaa suuri määrä materiaalia per matka, mikä tekee niistä taloudellisen sisälogistiikan vaihtoehdon.

Hellävaraisuus

Linden logistiikkajuniin voidaan asentaa lisävarusteina jousitus ja pehmeä nostomekanismi. Tämä mahdollistaa kuormien hellävaraisen kuljettamisen ympäri yrityksen tiloja.

Mukavuus

Linden logistiikkajunat on suunniteltu parantamaan työn mukavuutta. Lisäksi perävaunujen nostomekanismeja voidaan käyttää jalka-anturilla.

Räätälöidyt trukit

Linden logistiikkajunat voidaan räätälöidä erilaisiin tarpeisiin. Vakiovarustelun lisäksi kuhunkin näistä kolmesta mallista voidaan lisätä laajasta valikoimasta lisäominaisuuksia, joihin kuuluu sääsuojauksen ohella paljon muutakin, kuten lukkoja ja valoja. Lisäksi asiakkaan erilaiset kuormien kuljetusvaatimukset voidaan täyttää monipuolisesti. Saatavilla on myös erivärisiä maalipintoja Linden punaisen ohella.