Käyttämäsi selain on vanhentunut. Päivitäthän selaimesi uusimpaaan versioon käyttääksesi sivustoa.

Lavansiirtovaunut

Turvallisesti ja tehokkaasti ahtaissakin paikoissa
Mies käyttää Linde Material Handlingin T20-lavansiirtovaunua

Nopeat prosessit lyhyillä etäisyyksillä

Lyhyilläkin etäisyyksillä tarvitaan kuljetustrukin suorituskykyä, ja näin ollen lavansiirtovaunujen täytyy suoriutua hankalissa tilanteissa lyhyessä ajassa: kapeat käytävät, trukkien ahtaat kuormausasemat ja jyrkät rampit hankaloittavat tavaroiden vastaanottoa ja kuljetusta. Jotta käsittelykapasiteetti pysyy korkeana kaikissa olosuhteissa, Linde Material Handling tarjoaa suuren valikoiman erityisen ketteriä lavansiirtovaunuja. Niissä on kompaktit ja tarkat ohjausjärjestelmät. Tämä helpottaa ohjaamista ahtaissa ympäristöissä.

Sähköisellä ohjaustehostimella varustetut mallit hyötyvät myös tehokkaista moottoreista, jotka Linde yhdistää nopeatoimisiin jarruihin. Käytössä voi olla useampi jarrutusjärjestelmä, ja ne kaikki täydentävät toisiaan. Tämä tekee kuljettamisesta paikasta A paikkaan B paitsi nopeampaa, myös turvallisempaa. Linden lavansiirto- ja lavannostovaunujen nostokapasiteetti on välillä 500–3300 kg.

Innovaatioita prosessien tehostamiseen

Linde edistää lavansiirto- ja lavannostovaunujensa kehitystä useilla tavoilla. Tavoitteena on mahdollistaa yksinkertaiset ja nopeat prosessit. Tietyissä kävellen ohjattavissa malleissa on SafetySpeed-toiminto. Se säätää nopeutta automaattisesti ohjaustangon mukaan. Mitä lähemmin se on pystysuuntaa, sitä hitaammin laite kulkee. Tämä parantaa käyttäjän turvallisuutta.

Linden kehittäjät ovat keskittyneet myös ohjaimiin. Saatavilla on ohjaussauvat, 360 asteen järjestelmät ja ohjaustangot, jotka sopivat erilaisiin käsittelytehtäviin ja helpottavat ohjaamista. Käyttäjä voi ohjata lavansiirtotrukkia herkästi ja tarkasti ranneliikkeillä.

Parempi tuottavuus turvallisuudesta tinkimättä

Jos työtilat ovat ahtaita ja tielle voi päätyä jalankulkijoita tai muita trukkeja, lavansiirtovaunun jarrutusjärjestelmän on toimittava täydellisesti. Ohjaustangolla varustettuja malleja käytetään usein trukin ulkopuolelta, jolloin runko ei anna suojaa.

Linde hyödyntää suojattuja ajotasoja ja kävellen ohjattavissa malleissa on suojaavia jarrutus- ja avustinjärjestelmiä: jarrut aktivoituvat automaattisesti, kun käyttäjä vapauttaa ajopolkimen tai -kytkimen. Lisäksi tarvittaessa voidaan aktivoida sähkömagneettinen hätäpysäytin ja seisontajarru. Jotkin lavansiirtovaunut voivat myös hidastaa vauhtia itsenäisesti käännösten aikana, mukauttaa ajokäyttäytymistä tilanteen mukaan ja avustaa kaltevilla pinnoilla kuljettamisessa.

Nopeammat prosessit

Jotta käyttäjä pääsee määränpäähänsä myös ahtaissa ympäristöissä ja pystyy välttämään tarpeettomia ohjausliikkeitä, Linde tuo kaikki tärkeät suorituskykytekijät yhteen: trukin kapea rakenne, tarkka ohjaus ja tehokkaat voimansiirtotavat. Siksi monet lavansiirtovaunut ovat vain hieman leveämpiä kuin kuormalava. Ohjausjärjestelmää voidaan käyttää tarkasti ja vaivatta yhdellä kädellä. Voimansiirto myös kiihdyttää trukin haluttuun enimmäisnopeuteen kuorman kanssa tai ilman vain muutamassa sekunnissa.

Terveellisempi työympäristö

Seuraava koskee erityisesti ajotasolla varustettuja lavansiirtovaunuja: useat ergonomiset elementit ja toiminnot, jotka helpottavat trukin käyttöä. Valikoimaan kuuluu korkeudeltaan säädettäviä istuimia ja käsinojia, matalat sisäänpääsyn astumiskorkeudet ja ergonomisesti suunniteltu ohjaus.

Käyttäjän asento on tärkeässä asemassa tiettyjen trukkien käytössä: niissä istutaan suorassa kulmassa haarukoihin nähden, eikä käyttäjän tarvitse kääntyä ympäri kulkemista varten eteen tai taakse. Tämä vähentää tuki- ja liikuntaelinten rasitusta. Sama koskee myös ajotason jousitusta, joka on erillään rungosta ja vähentää työaseman tärinää.

Viisi suorituskykytekijää

Turvallisuus

Monissa Linden lavansiirtovaunuissa on useampi jarrutusjärjestelmä, jotka täydentävät toisiaan parhaan kokonaisratkaisun muodostamiseksi ajotilanteesta riippumatta. Trukki siis pysähtyy juuri siinä missä pitääkin.

Yksinkertaisuus

Trukeissa hyödynnetään käyttötavasta riippuen erilaisia ohjausjärjestelmiä kompakteista joystickeistä monitoimisiin ohjaustankoihin. Perimmäinen ajatus on aina sama: Linden jokaisen lavansiirtovaunun ohjaamisen tulee olla vaivatonta yhdellä kädellä.

Kestävyys

Lujatekoinen runko, vahvistetut ohjaustangot ja pölyltä suojatut moottorit kuuluvat lavansiirtovaunujen ominaisuuksiin. Niiden ansiosta trukkeja voidaan käyttää vuodesta toiseen minimaalisella huoltotarpeella.

Terveellisyys

Ajotasolla varustetut lavansiirtovaunut on jousitettu kattavasti. Ajotaso on erotettu rungosta kokonaan ja suurin osa tärinästä pystytään vaimentamaan. Tämä vähentää kuljettajan rasitusta ja auttaa häntä keskittymään pidempään.

Kompakti rakenne

Korkean kuormauskapasiteetin ja pienten ulkomittojen yhdistelmä parantaa käsittelykapasiteettia, koska kompaktit lavansiirtovaunut mahtuvat helpommin kapeille käytäville. Monet Linden lavansiirtovaunuista ovat vain hieman leveämpiä kuin kuormalava.

Räätälöidyt lavansiirtovaunut

Linde tarjoaa kaikille lavansiirtovaunuille useita lisävarusteita. Saatavilla on esimerkiksi eripituisia haarukoita ja polyuretaanirenkaat, jotka vaimentavat ajoääniä. Lisäksi tarjontaan kuuluvat kuormaa suojaavat takatuet, kylmävarastosuojaus ja paljon muuta.

Linde tarjoaa joitain trukkeja lisävalintaisilla ohjausjärjestelmillä. Asiakas voi esimerkiksi mallista riippuen valita ohjaussauvan, kaksikahvaisen ohjauksen, ohjaustangon tai sähköisen käyttölaitteen ohjaimen. Käyttäjä saa siis käyttöpaikkaan täydellisesti sopivan lavansiirtovaunun.