Käyttämäsi selain on vanhentunut. Päivitäthän selaimesi uusimpaaan versioon käyttääksesi sivustoa.

Pinontatrukit

Mestarillinen ohjattavuus
Linde Material Handlingin pinontatrukkeja käytössä Meggle Wasserburgilla

Jopa kahden tonnin kuormat ja kuuden metrin nostokorkeudet ahtaissa paikoissa nopealla aikataululla – täydellinen työ Linde Material Handlingin pinontatrukeille. Linden pinontatrukit mahdollistavat kuljetusten, kuormauksen, purkamisen ja varastoinnin yhteydessä raskaiden kuormien pinoamisen vaivatta toistensa päälle, hyllyille ja lastausalueille. Versiosta riippuen, ne sopivat huippuluokan apureiksi pieniin varastoihin ja ulkotiloihin sekä suuriin varastoihin kuljettamaan raskaita tai suuria tavaroita. Lindellä on tarjota ihanteellinen trukki kaikenlaisia kuljetusreittejä, kuormituskykyjä ja nostokorkeuksia varten.

Linden pinontatrukin vahvuudet nousevat todella esiin, kun käyttäjien pitää työskennellä nopeasti ja turvallisesti ahtaissakin paikoissa. Linden pinontatrukkien kapean rungon ansiosta niillä voi käsitellä kuormia tarkasti ja ketterästi. Näiden modernilla ohjauksella varustettujen trukkien ohjaus ja kiihdytys on sulavaa, hellävaraista ja energiaa säästävää. Ne ovat haarukkatrukkeihin verrattuna kevyempiä, kompaktimpia ja helpommin ohjattavia, joten ne sopivat paremmin käyttöön kapeilla käytävillä. Lisäksi useissa malleissa on vapaanostotanko, joka mahdollistaa kulkuovien kautta ajamisen normaalilla korkeudella.

Ergonominen ohjausaisa tarjoaa käyttäjälle helpon pääsyn kaikkiin ohjauselementteihin trukin intuitiivisen ja tehokkaan käytön tueksi. Kävellen ohjattavien trukkien nivelletyn matalan asennuspisteen ohjausaisan ansiosta kuljettaja kävelee aina turvallisella etäisyydellä trukista. Edistynyt Linde Load Management -avustinjärjestelmä tarjoaa varaston turvallisuutta parantavan lisäominaisuuden: Se ilmoittaa kuormituskyvyn rajan lähestymisestä, optimoi ajonopeuden työtilanteen mukaan ja näyttää suurimman mahdollisen varastointikorkeuden.

Lue lisää

Pinontatrukkeja on kolmea pääluokkaa: manuaalisia, puolisähköisiä ja täyssähköisiä. Manuaaliset eli hydraulitoimiset pinontatrukit käyttävät hydraulijärjestelmiä, joten niiden käyttöön tarvitaan merkittävää fyysistä vaivannäköä. Puolisähköisissä pinontatrukeissa on nostomoottori, mutta kuljetus tehdään manuaalisesti. Täyssähköisissä pinontatrukeissa on nosto- ja ajomoottori. Linde Material Handlingin pinontatrukit ovat poikkeuksetta täyssähköisiä.

Kävellen ja alustalla ohjattavat Linden pinontatrukit

Kävellen ohjattavat pinontatrukit

Kävellen ohjattavat pinontatrukit, joita käyttäjä ohjaa ohjausaisalla kävellessään trukin takana tai vieressä, muodostavat taloudellisen vaihtoehdon lyhyiden matkojen kuormien kuljetukseen. Sähkömoottorin ansiosta tavarat voi nostaa oikeaan korkeuteen turvallisesti ja tarkasti. Kävellen ohjattavat trukit soveltuvat erityisesti käyttökohteisiin, joissa tarvitaan loistava ohjattavuus ja pieni kääntösäde. Kävellen ohjattavien pinontatrukkien erityisalaa on tavaroiden kuljettaminen työpajoissa, kylmävarastoissa, puutarhamyymälöissä ja supermarketeissa.

L06 – 16 AC

Kompaktit pinontatrukit L06 – L16 AC sopivat ihanteellisesti pienten ja keskisuurten kuormien pinoamiseen ja kuljettamiseen ahtaissa paikoissa ja lyhyillä etäisyyksillä.

Lue lisää

L10–L12

Sähkötoimiset pinontatrukit L10 – L12 mahdollistavat kapean runkonsa ja maston erinomaisen näkyvyyden ansiosta turvallisen ohjattavuuden myös ahtaissa paikoissa.

Lue lisää

L10–L12 AS

Sähkötoimisten haaratrukkien haarukoiden avaaminen ja sulkeminen mahdollistaa lavojen ja pienten säiliöiden kuljettamisen myös ahtaissa paikoissa.

Lue lisää

L14 C

L14C on tarkka ja tehokas työkalu kevyiden ja keskiraskaiden kuormien, kuten lavojen, häkkilavojen ja lavalaatikoiden kuljetukseen.

Lue lisää

L14–L20

Tehokkaissa pinontatrukeissa L14 – L20 yhdistyvät sähköinen ohjaus ja korkea kuormituskyky. Ne sopivat ihanteellisesti kuormien käsittelyyn ahtaissa paikoissa ja hisseissä.

Lue lisää

D06 – D08

Monipuoliset kahden tason pinontatrukit D06 – D08 sopivat ihanteellisesti nopeita kuljetus- ja keräilyprosesseja vaativiin käyttökohteisiin.

Lue lisää

D10

Kahden tason D10-pinontatrukki pystyy kuljettamaan kahta lavaa yhtä aikaa, mikä mahdollistaa nopeat materiaalivirrat myös ahtaissa paikoissa, joissa on paljon liikennettä.

Lue lisää

D12 – D14

Kahden tason pinontatrukit D12 – D14 ovat korkean suorituskyvyn moniosaajia, joilla voi kuljettaa kahta lavaa yhtä aikaa.

Lue lisää

MM10 / ML10

Sähkötoimiset ML10- ja MM10-pinontatrukit ovat erittäin monipuolisia. Niitä voi käyttää esimerkiksi ergonomisina keräilytrukkeina tai kevyempien tavaroiden kuljetukseen.

Lue lisää

Pinontatrukit taitettavalla alustalla

Sekä kävellen että kyydissä ohjausta tukevat pinontaturkit sopivat ihanteellisesti keskiraskaiden kuormien varastointiin ja noutamiseen lyhyillä ja keskipitkillä etäisyyksillä. Taitettavalla seisonta-alustalla varustetut trukit ovat erityisen tehokkaita esimerkiksi sisä- ja ulkovarastoissa sekä toimitusalueilla, joissa ei tarvitse ajaa pitkiä matkoja, mutta kuormat ovat keskiraskaita tai raskaita. Linden valikoimassa on ihanteelliset mallit erilaisia nostokorkeuksia, kuormituskykyjä ja alikulkukorkeuksia varten.

D10 AP

Kahden tason D10 AP -pinontatrukit mahdollistavat kahden lavan kuljetuksen varastossa mukavasti joko kävellen tai kyydissä ohjaten, mikä parantaa monipuolisuutta.

Lue lisää

D12 – D14 AP

Kahden tason pinontatrukkien D12 – D14 AP taitettavan alustan ansiosta niitä voi ohjata joko kävellen tai kyydissä, mikä parantaa monipuolisuutta.

Lue lisää

D12 HP AP

Kahden tason D12 HP AP -pinontatrukin taitettava seisonta-alusta parantaa monipuolisuutta, sillä trukkia voi ohjata sekä kävellen että kyydissä seisten.

Lue lisää

L14–L20 AP

Pinontatrukkien L14 – L20 AP taitettava alusta tukee nopeita ja tehokkaita varastointiprosesseja keskisuurilla nostokorkeuksilla.

Lue lisää

L14 – L16 AS/AS AP

Kompaktit haaratrukit L14 – L16 AS/AS AP on suunniteltu lavojen nopeaan käsittelyyn ahtaissa paikoissa. Niitä voi käyttää kävellen alusta taitettuna ylös tai kyydissä alusta taitettuna alas, mikä tekee niistä erityisen monipuolisia.

Lue lisää

Alustalla varustetut pinontatrukit

Alustalla varustetut pinontatrukit tekevät pitkät maakuljetukset sekä kuormien nostamisen ja laskemisen helpoksi. Lisävarusteena on saatavilla litiumioniakut, joita voi ladata nopeasti ja helposti seinäpistokkeen kautta. Näiden alustalla varustettujen pinontatrukkien kestävyyden ja seisten tai istuen käytettävän ergonomisen työpisteen ansiosta ne sopivat erityisesti korkeiden kuormien pitkiin kuljetuksiin esimerkiksi ulkoisissa varastoissa ja toimitusalueilla sekä kuormaamiseen ja purkamiseen tuotantolinjoilla. Tarvittavasta nostokorkeudesta, kuormituskyvystä ja paikallisista olosuhteista riippuen pinontatrukkeihin voidaan asentaa kaksi- tai kolmijatkeiset mastot.

D10 FP

Korkean suorituskyvyn kahden tason D10 FP -pinontatrukin runko on vain 720mm leveä, joten sen ohjattavuus säilyy huipussaan myös ahtaissa paikoissa.

Lue lisää

D12 RW

D12 RW on kuljettajan istuimella varustettu nopea ja ergonominen kahden tason moniosaaja, joka mahdollistaa kahden lavan kuljettamisen keskipitkillä ja pitkillä etäisyyksillä.

Lue lisää

D12 R

Kuljettajan istuimella varustettu kahden tason D12 R -pinontatrukki kykenee kuljettamaan kahta lavaa nopeasti ja tehokkaasti keskipitkillä ja pitkillä etäisyyksillä.

Lue lisää

D12 S – D12 SF

Kahden tason pinontatrukeilla D12 S/SF on kapea runko, joka mahdollistaa ohjauksen ahtaissa paikoissa.

Lue lisää

D12 HP SP

Kahden tason D12 HP SP -pinontatrukki on ovat korkean suorituskyvyn ajoneuvo kuormausta, purkamista, varastointia ja kuljetusprosesseja varten.

Lue lisää

D12 – D14 SP

Linden kahden tason monipuoliset D12 – D14 SP -pinontatrukit tarjoavat huipputason suojauksen ja mukavuuden.

Lue lisää

L14 – L16 R/Ri

Pinontatrukit L14 – L16 R mahdollistavat työskentelyn korkealla ja tarjoavat kuljettajalle optimoidun näkyvyyden kuormaan ja ympäristöön.

Lue lisää

L14 – L16 RW

Pinontatrukit L14 – L16 RW saavuttavat enimmäisnostokorkeutensa raskaillakin kuormilla sekä keskipitkillä ja pitkillä ajoetäisyyksillä.

Lue lisää

L14 – L16 SP

Monipuoliset seisten ohjattavat L14 – L16 SP -pinontatrukit sopivat ihanteellisesti käsittelyprosesseihin jopa viiden metrin nostokorkeuksilla.

Lue lisää

Linden pinontatrukit sopivat erilaisiin käyttökohteisiin, kuten tavaroiden käsittelyyn ahtaissa varastoissa, suurten tuotteiden varastointiin ja laatikoiden pinoamiseen hyllyjärjestelmissä. Linde tarjoaa pinontatrukkeja eri nostokorkeuksilla kaikenlaisiin käyttökohteisiin. Linden pinontatrukit ovat saatavilla kahtena versiona käyttökohteen mukaan: klassiset kävellen ohjattavat trukit ohjausaisalla sekä alustalla seisten tai istuen ohjattavat mallit.

Ominaisuudet

TURVALLISUUS

Pinontatrukkien pitää päästä nopeasti paikasta A paikkaan B, selvitä ahtaista paikoista ja kuljettaa raskaita kuormia. Käyttäjän turvallisuus on tässä aina ensimmäinen prioriteetti. Kävellen ohjattavien trukkien pitkä matalan asennuspisteen ohjausaisa varmistaa riittävän turvavälin trukin ja käyttäjän välillä kaikkina aikoina. Ääriliikkeen vastus estää ohjausaisaa nykäisemästä takaisinpäin, kun se vapautetaan. Ohjausaisan kahva on suunniteltu suojaamaan käyttäjän käsiä, ja rungon matalalle ulottuvat reunukset ehkäisevät jalkojen onnettomuuksia. Optimoitu näkyvyys maston läpi varmistaa turvallisen ohjauksen. Linde Safety Speed -turvajärjestelmä säätää ajonopeutta ohjausaisan asennon mukaan. Nopeus hidastuu automaattisesti käännöksissä ja trukki jarruttaa automaattisesti, kun ajokytkin vapautetaan.

ERGONOMIA

Ergonomia on tärkeä kävellen ohjattavien pinontatrukkien käytettävyystekijä. Näitä trukkeja käytetään usein vaativissa töissä lyhyillä ja keskipitkillä etäisyyksillä. Jotta käyttäjät voivat ohjata pinontatrukkia mahdollisimman pienellä voimalla, Linde on asentanut useisiin malleihin servokäyttöisen sähköohjauksen. Tämä parantaa trukin ohjattavuutta ja kuorman käsiteltävyyttä. Pinontatrukin suuren vääntövoiman moottori mahdollistaa nopean kiihdytyksen, jota voidaan parantaa entisestään tehostetoiminnolla. Tämän ansiosta trukit voivat tarjota turvallisen ja luotettavan toiminnan myös hyvin vaativissa ajo-olosuhteissa, kuten jyrkillä rampeilla.

OHJATTAVUUS

Linden pinontatrukkeja voi kuvailla kompakteiksi ja monipuolisiksi. Nämä trukit on rakennettu käyttöön kapeilla käytävillä ja ahtailla varastoalueilla. Tämä on niiden tilaa säästävien mittojen ja helppokäyttöisen ohjausaisan ansiota. Räätälöidyt tekniset varusteet tarjoavat lisätukea: Ryömintänopeustoiminnon ansiosta pinontatrukkia voi ohjata 1,5km/h:n nopeudella ohjausaisan ollessa pystyssä – ihanteellinen erittäin ahtaisiin paikkoihin. Soft Landing -toiminto vähentää haarukan kulumista ja suojaa kuormaa laskemisen yhteydessä. Lisäksi Linde tarjoaa pinontatrukeille lisävarusteena perusnoston. Tämä helpottaa ajamista kuormausrampeilla sekä kaltevilla ja epätasaisilla pinnoilla.

HUOLTO

Linden pinontatrukeissa yhdistyvät huippuluokan käytettävyysaste ja minimaaliset huoltokustannukset. Trukkien sähköosat ovat tukevasti asennettuina laitteen huippuvakaassa rakenteessa. Kestävä runko ja huoltovapaa AC-moottori pidentävät käyttöikää. Käytöstä riippuen trukki tarvitsee huoltaa vain kerran vuodessa. Trukin edistyneen suunnittelun ja teknologian ansiosta huoltomekaanikot voivat suorittaa työnsä nopeasti ja helposti. Trukin kaikkiin osiin on helppo pääsy moottorinkannen alla. Kaikki huoltotiedot voi katsoa nopeasti tietokoneella CAN-väylän kautta. Näitä tietoja voi käyttää suorituskykyparametrien säätöön trukin käyttökohteen mukaan.

YHDISTETTÄVYYS

Edistynyt kalustonhallintajärjestelmä Linde connect tarjoaa pääsyn ajoneuvojen kaikkiin tietoihin. Digitaalinen monitoiminäyttö tiedottaa kuljettajaa jatkuvasti trukin tilasta. Akun varaus, käyttötunnit ja huollon tila voidaan katsoa vilkaisemalla näyttöä. Huoltotarve ilmaistaan varoitusvalolla. Kalustonhallinta on entistä kustannustehokkaampaa connect-ohjelmistolla, joka mahdollistaa kunkin trukin käytettävyysasteen kasvattamisen.

Pinontatrukin hyötyjen yleiskatsaus

Ohjattavuus

Linden pinontatrukkien kompaktin rakenteen ansiosta niillä on erityisen hyvä ohjattavuus. Niissä yhdistyvät sulava kääntyminen ja voimakas tehoyksikkö.

Turvallisuus

Matalan asennuspisteen ohjausaisa, matalalle ulottuva runko ja hyvä näkyvyys maston läpi varmistavat turvalliset kuljetus-, varastointi- ja noutoprosessit.

Tarkkuus

Ergonominen ja intuitiivinen ohjausaisa mahdollistaa erityisen tarkan, herkän ja ketterän ohjattavuuden.

Kustannustehokkuus

Helppo pääsy osiin ja CAN-väylän mahdollistama trukin tietojen nopea analyysi mahdollistavat lyhyemmät prosessit ja paremman käytettävyysasteen.

Räätälöidyt pinontatrukit

Kaikissa varastointi-, nouto- ja kuljetustoiminnoissa on omat erityispiirteensä. Tämän vuoksi Linden pinontatrukit ovat vakiona saatavilla erilaisilla varustusvaihtoehdoilla. Asiakkaat voivat valita eri käyttökonsepteja, kuten kävellen ohjauksen tai alustan, sekä erilaisia nostomastovaihtoehtoja. Käyttökohteesta riippumatta saatavilla on vähintään yksi sopiva vaihtoehto. Linde tekee myös yhteistyötä myyntikumppanien kanssa mukautettujen tuotteiden ja lisävarusteiden tarjoamiseksi.

UKK – Pinontatrukkien usein kysytyt kysymykset

Mitä eri pinontatrukkien tyyppejä on saatavilla?

Linde tarjoaa kolmea eri pinontatrukkiversiota, jotka eroavat toisistaan pääasiassa käyttökohteen ja kuormituskyvyn mukaan. Käyttökohteen ja vaatimusten mukaisesti voidaan valita jokin seuraavista pinontatrukkityypeistä: kävellen ohjattava, taitettavalla alustalla varustettu tai kiinteällä alustalla varustettu.

Missä pinontatrukkeja voi käyttää?

Pinontatrukit sopivat laajalti erilaisiin käyttökohteisiin. Versiosta riippuen niitä voi käyttää pienissä ja suurissa varastoissa, ulkotiloissa sekä ajoneuvojen kuormaamiseen ja purkamiseen. Pinontatrukit tarjoavat yksinkertaisen ja kompaktin ratkaisun tavaroiden ja lavojen kuljetukseen usean metrin nostokorkeuksilla.

Mikä perusnosto on?

Perusnosto mahdollistaa suuremman maavaran. Tämä helpottaa kuormien kuljetusta ja ohjaamista lastausrampeilla sekä kaltevilla ja epätasaisilla pinnoilla. Perusnosto nostaa vain trukin tukivarret.

Kuinka korkealle pinontatrukeilla voi nostaa lavoja?

Tehokkaimmilla malleilla voi nostaa ja kuljettaa kahta lavaa yhtä aikaa. Niillä voi saavuttaa jopa 6216mm:n nostokorkeudet jopa 2000kg:n kuormituskyvyllä.

Leasing, ostaminen vai vuokraus?

Jos olet löytänyt sopivan trukin, ota yhteyttä! Annamme mielellämme neuvoja pinontatrukin rahoitukseen. Olipa tarpeesi sitten väliaikainen apuri muutamaksi tunniksi tai pitkäaikainen ratkaisu jokapäiväiseen käyttöön, Lindellä on tarjota ihanteellinen vuokraus-, vuokrausosto-, leasing, tai ostovaihtoehto kaikenlaisiin vaatimuksiin. Linden konsultointipalvelu voi tarjota yleiskatsauksen kaikista näistä vaihtoehdoista.