Käyttämäsi selain on vanhentunut. Päivitäthän selaimesi uusimpaaan versioon käyttääksesi sivustoa.

Automaattitrukit

Muuttuva teknologia
Linde Material Handlingin automaattihaarukkatrukit laserohjausteknologialla.

Ilman kuljettajaa kellon ympäri

Automaattilogistiikkatrukit ovat tehokkaiden materiaalivirtojen tulevaisuus. Ne poistavat rasittavia tehtäviä työntekijöiltä, kasvattavat käsittelymääriä sekä vähentävät virheitä ja onnettomuuksia varastossa. Linde Material Handlingin MATIC-sarjaan kuuluu laaja valikoima huipputeknisiä automaatioratkaisuja, kuten sähköisiä haarukkatrukkeja, lavansiirtotrukkeja ja vetotrukkeja. Kaikissa malleissa on älykästä navigointi- ja turvallisuusteknologiaa, mutta niitä voidaan myös ohjata kätevästi manuaalisesti.

P-MATIC Linde Material Handlingiltä

P-MATIC – vetotrukki

 • Raskaiden tavaroiden kuljetus tuotantolinjalle
 • Logistiikkajunasovellukset
 • Uudelleenkäytettävien materiaalien hävitys

Tuotesivulle
L-MATIC Linde Material Handlingilta

L-MATIC – pinontatrukki

 • Käsittely ja varastointi matalammilla korkeuksilla
 • Kuljetushihnalta mekaaniseen tilausten keräilyyn
 • Lavojen ja häkkilavojen käsittely

Tuotesivulle
L-MATIC HD Linde Material Handlingilta

L-MATIC HD – pinontatrukki

 • Keskiraskaiden ja raskaiden tavaroiden käsittely matalilla korkeuksilla
 • Kuormien kuljetus varastolta koneelle
 • Häkkilavojen ja kuljetuskonttien käsittely

L-MATIC AC Linde Material Handlingilta

L-MATIC AC – Vastapainopinontatrukki

 • Käsittely ja varastointi matalammilla korkeuksilla
 • Varastointi, noutaminen ja lastaus kuljetushihnoille
 • Suljettujen lavojen, lavakorien ja häkkilavojen käsittely

Tuotesivulle
K-MATIC Linde Material Handlingilta

K-MATIC – kapeakäytävätrukki

 • Tavaroiden siirto varastoon ja pois sieltä kapeilla käytävillä suurilla korkeuksilla
 • Modulaarinen järjestelmä
 • Kattava lavojen käsittely

Tuotesivulle
R-MATIC Linde Material Handlingilta

R-MATIC – työntömastotrukki

 • Varastointi ja nouto korkeissa paikoissa
 • Tavaroiden kuljetus tuotantoa varten
 • Innovatiivinen 3D-kamerajärjestelmä tarkkaa varastointia ja noutamista varten hyllyköissä

Tuotesivulle
C-MATIC Linde Material Handlingilta

C-MATIC – itsenäinen mobiilirobotti (Autonomous Mobile Robot, AMR)

 • Lavojen kuljetus suoraan tai kuljetuspöydällä
 • Materiaalin kuljetus myös linjastoja varten lyhyillä ja keskipitkillä etäisyyksillä
 • Ihanteellinen sovelluksiin ahtaissa tiloissa

Automaattitrukkien kattamat käyttötarkoitukset

Automaatio kaikilla tasoilla

MATIC-trukkeja voi käyttää erinäisiin materiaalivirran käyttötarkoituksiin Käyttö jaetaan neljään pääalueeseen: Automaattivetotrukkeja käytetään tavaroiden kuljettamiseen. Automaattimatalakeräilytrukit sopivat ihanteellisesti tavaroiden nostamiseen, kuljetukseen ja laskemiseen matalalla tasolla. MATIC-sarjan pinontatrukkeja ja työntömastotrukkeja käytetään varastointiin ja noutamiseen keskikorkeilla ja korkeilla hyllytasoilla. Lisäksi kapeakäytävätrukit mahdollistavat työn automatisoinnin jopa hyvin ahtaissa tiloissa ja suurilla hyllykorkeuksilla.

Etsitkö laajaa laitteisto-, ohjelmisto- ja asennuspakettia, joka kattaa kaikki tarpeesi? Tutustu standardisoituihin ratkaisupaketteihimme täällä.

Geonavigointi

Linde MATIC -trukkeja ohjataan geonavigointijärjestelmällä. Neljä optista laseranturia skannaa trukin ympäristöä joka puolelta jopa 30 metrin säteellä (vakioversio). Lähiympäristö kuvataan trukin rungon korkeimpaan kohtaan asennetulla 3D-kameralla. Kummankin havaintojärjestelmän tiedot prosessoidaan keskitetysti. Tämä mahdollistaa koordinoinnin muiden automaattitrukkien kanssa ja varmistaa, että MATIC-mallit toimivat turvallisesti ahtaissa tiloissa.

Ulkoisia ohjaimia, kuten lattiaan asennettuja kiskoja tai heijastimia, ei tarvita. Kun paikkaa vaihdetaan, trukki kartoittaa ympäristönsä kokonaan uudelleen.

Verkostoitu

Saatavilla on erilaisia ratkaisuja, kuten käyttöönotto ilman järjestelmäliitäntöjä tai verkosto, joka kattaa käyttöjärjestelmät, koneet ja laitteet.

Turvallinen

Kattava varustelu skannerit ja kamerat mukaan lukien varmistaa liikenteen turvallisuuden myös ympäristöissä, joissa on työntekijöitä.

Monipuolinen

Geonavigointi ei vaadi kallista infrastruktuuria. Reitit ja viitepisteet voidaan mukauttaa helposti kaikkiin olosuhteisiin.

Läpinäkyvä

Järjestelmä tallentaa arvokkaita tietoja, joita voidaan käyttää logistiikkaprosessien tarkkaan optimointiin.

Video Linden robotiikan hyödyistä

Hyötyjen pikakatsaus

Turvallinen työskentely henkilöstön kanssa

MATIC-trukkien navigointi on niin tarkkaa, että niitä voi käyttää turvallisesti henkilöstön kanssa. Trukit havaitsevat lähiympäristön ihmiset sekä muut trukit, ja ne rekisteröivät yhtäkkiset esteet, kuten pudonneet lavat. Älykäs ohjaus vastaa trukkien jarrutuksella tukkeisiin ja esteisiin. Sitten MATIC-trukit jatkavat tehtäviään automaattisesti. Helposti käytettävät hätäpysäyttimet parantavat turvallisuutta entisestään.

Käyttäjäystävällinen ja helppo käsittely

Kaikissa MATIC-sarjan haarukkatrukeissa ja lavansiirtotrukeissa on selkeä 7-tuumainen LED-kosketusnäyttö, jolla trukin käyttäjälle näytetään kaikki tarvittavat tiedot. Tämä mahdollistaa esimerkiksi matkareitin ja akun nykyisen tilan tarkistamisen. Näytöllä luetteloidaan reaaliajassa meneillään olevat logistiikkatehtävät ja tiedot niiden edistymisestä. Trukkien kaikki huoltotiedot ja muut tiedot voidaan viedä PIN-koodilla suojattuna USB-portin kautta.

Kustannustehokkuutta täydellisellä harmonisoinnilla

MATIC-trukit mahdollistavat huomattavasti paremman tehokkuuden alueilla, missä toistetaan jatkuvasti monotonisia logistiikkatehtäviä. Ne voidaan myös integroida varaston logistiikkaan määrittämällä toiminta kellon ympäri vuorosta toiseen. Kaikissa trukeissa on älykäs ohjausohjelmisto, jolla koko MATIC-kalustoa voidaan hallita reaaliajassa. Se määrää tehtäviä yksittäisille trukeille ja varmistaa, että reitit ja nopeudet koordinoidaan täydellisesti. Ohjausohjelmisto tarjoaa myös rajapintoja sovelluksille, kuten ERP (Enterprise Resource Planning) ja WMS (Warehouse Management System). Se myös synkronoi trukit automaattisten ovien ja kuljettimien kanssa.

Räätälöidyt trukit

Kaikkiin MATIC-sarjan trukkeihin voidaan lisätä käyttötarkoituksen mukaan räätälöityjä valinnaisia ominaisuuksia. Trukkeihin voidaan asentaa muun muassa erilaisia käyttö- ja nostomoottoreita, eri akkukokoja, hydraulisesti säädettävät haarukat, sähköisellä todennuksella varustetut akkulukot ja maston ohjelmoitava korkeusrajoitus. Lisäksi saatavilla on 2D-verholaser ja muita trukin sivuille asennettavia laserantureita navigoinnin tueksi.

Automaattitrukkeja käytössä varastolla

Lue lisää sisälogistiikasta ja automaatioratkaisuista

Video Linden robotiikan käytöstä Wolfilla